Kategóriák

HTML

2012.12.16. 10:26 Béla Géza

Színjáték

Címkék: orbán tandíj videó felsőoktatás viktor üzenet Címkék Hoffmann

Orbán Viktor zseniális politikus ezt meg kell hagyni. Hogy miért is? Azért, mert vannak céljai és addig mozgatja a szálakat amíg el nem éri azokat. Sokunk példaképe lehetne, sőt amennyiben Magyarországon több hasonló ember élne mint ő, újra nagy nemzetté válhatnánk, és nemcsak Európa élére, hanem a világ élére is kerülhetnénk. Ironikusnak tűnhetnek ezek a sorok, de nem azok. Tényleg ámulatba ejt, ami zajlik és le merném fogadni, hogy Orbán Viktor a tandíj kérdéséből politikai tőkét fog magának kovácsolni.

Mint ismeretes, kiszivárgott a felsőoktatási reform néhány részlete, aminek hatására nemcsak az egyetemisták vonultak az utcára, hanem a középiskolások is. Valóban található néhány kifogásolható elem a tervezetben, így jogos is, hogy utcára mennek az ifjak. Az elmúlt napokban a tüntetési kedv nem lohadt, tehát érthető, hogy a helyzettel a kormánynak valamit kezdenie kell. Ilyen körülmények között mutatkozik meg Orbán Viktor zsenialitása. Mikor kormányt alakított, a rizikósabb posztokra olyan embereket ültetett, akik jelentéktelenek és még hibáztatni sem lehet őket, mert olyan ”jól van” megsimogatom a buksidat kategóriába esnek bele – inkább sajnáljuk őket, minthogy mérgesek lennénk rájuk. Orbán Viktor meg mossa a kezét, hogy bizony nem az ő felelőssége. Ha egy-egy szituáció nagyon vállalhatatlan, akkor hullik pár fej, de amúgy business as usual.

Nem véletlen az időzítés. Miniszterelnök Úr Brüsszelben tartózkodott, messze a darázsfészektől gondolván, hogy majd Hoffmann Rózsa elviszi a balhét. El is vitte, a tüntetők az ő nevét skandálták. Ebben a szituációban Orbán Viktor egy nagyszerű lehetőséget látott és mint taktikus igazi vezéregyéniség, bevágta a kínálkozó ziccert. Hazajött és elvonult egy romkocsmába néhány ismeretlen diákkal a Fidelitas tagjaival, akiket meghallgatott, majd közzétett egy videóüzenetet, amelyben garantálja az ingyenes felsőoktatást azoknak, akik kvázi megérdemlik.

Feltehetőleg Hoffmann Rózsa és a többiek most értetlenül pislognak a monitor előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://labjegyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr114967888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása