Kategóriák

HTML

2013.02.19. 13:11 Kánya Vera

A HÖK-ös listát csak Soros bácsi csinálhatta

Címkék: oktatás felsőoktatás kormány egyetem önkormányzat haha jobbik rektor elte elnök hök btk foglalás hallgatói hálózat

"Beírtak engem mindenféle Könyvbe / és minden módon számon tartanak." Így kezdődik Kosztolányi verse, ami e poszt szerzőjének azonnal eszébe jutott az ELTE BTK-s gólyalistáról. Nem ilyen dramatikus a helyzet, mondhatják páran, a feljelentgető elnököcske esete sokkal inkább gyenge, mégis elszomorító paródiája a Kosztolányi-versnek. A mindenféle könyv egy Excel-tábla, amibe minden HÖK-irodában megforduló beleírhatott, a minden módon pedig a "libsi", "ratyi", "csúnya zsidó feje van", "revizionista Erdély-képpel rendelkező, de hip-hop rajongó" nagyrészt undorító jelzőkig terjed. Ráadásul mondhatnánk azt is, hogy ez egy egyetemi belügy, sőt a bölcsészkar belügye. Ez a "hököcske" azonban annak a szervezetnek a része, amellyel a kormány tárgyal, és a hallgatók demokratikusan választott, reprezentatív szervezetének tartja. A düh és a felháborodás után azonban rögtön jön a kérdés: Meglepődtünk? Nem. Változott itt valami az elmúlt pár évtizedben? Nem.


Az ELTE bölcsészkarán évek óta terjednek a mendemondák a Jobbik keltetőjének számító HÖK-ről (ja, de még ott nem ogy. képviselők, szóval nem számít), az elsumákolt pénzekről (vajon miért éri meg évekig ott ülni?), az igen izgalmas választási gyakorlat pedig a médiába is bekerült (de ez biztos csak valami ratyi libsi propaganda volt).


Legyinthetünk, ez csak szóbeszéd, valakinek nem tetszik, hogy nem hozzá, hanem máshoz kerül a pénz. Amellett, hogy nem tesz éppen jót a HÖK hírnevének (ha ez egyáltalán érdekel is valakit), biztos csak irigy furkálódás. A most előkerült lista - ami azért csak ott lapult valakinél évekig - elkeserítő, szomorú, de azért annak is az eredménye, hogy eddig senkit nem érdekelt, hogy mi folyik az egyetemen, és valljuk be, arra is kevés az esély, hogy ezután is bárkit fog. Arról például szívesen megnéznék egy statisztikákát, hogy mekkora a részvételi arány a Szakos Hallgatói Érdekképviseletek tagjainak a megválasztásán (innen küldenek delegáltakat az elnököt megválasztó küldöttgyűlésbe). Nem volt éppen nehéz a szépreményű wannabe politikusoknak kisajátítani a hallgatói önkormányzatot, ha pedig már ott vannak, akkor legalább gyakorolnak: korrupció, listázás meg miegymás. És hogy ki ne maradjon, még jelentsük fel a tanárainkat is, amúgy is kik lennének ők, hozzánk képest. Ez most a legfontosabb probléma, az nem számít, hogy az egyetem összedől, a pénz egyre kevesebb. A külső szemlélő számára valóban úgy tűnik: miért lenne ezért ekkora kár.

És valóban, ha valami visszafordíthatatlan történik, akkor az sokkal inkább az egyetemi hallgatók bűne lesz már, mint a kormányzaté. Szépen gyakorolják azt, amit a megelőző generációk: címkézés, besorolás a nekünk nem tetsző csoportokba, majd az utolsó percig sütögetik a saját kis pecsenyéjüket a romok fölött. E sorok szerzője már-már sajnálja szegény Garbai Ádámot, aki azt hitte, hogy ezzel fogja jól megalapozni a jövőjét, pedig nem. Seggnyalókra szükség van mindenhol, de könnyen lejáratható emberekre nem igazán.


A kormány velük tárgyal, mert ők a demokratikusan megválasztott szervezet (muhaha), a Hallgatói Hálózat (amely valóban nem megválasztott, de ez a szervezet jellegéből fakad, tegyük hozzá, vezetőjük sincs) ilyen-olyan politikai szerveződésekhez kapcsolódik, meg még pénzelik is őket külföldről. A dékán az egyetemfoglalás első napján is a választásra és a választhatóságra utalt, és kijelentette, hogy ő ebben a hallgatói önkormányzatiságban hisz. Ehhez csak gratulálni lehet, hinni amúgy templomban kell, és ha a dékán meg akarja menteni még a hallgatói önkormányzatiságát, akkor jó lenne, ha nagyon gyorsan reagálna valamit, mondjuk kivizsgáltatná a dolgot.


A lista létrejöttére azonban van egy sokkal egyszerűbb magyarázata is: amíg a HÖK-elnök éppen a tanárokat jelentgette fölfelé, addig a HaHa-sok és egyetemfoglalók biztosította útvonalon Soros György az éj leple alatt besurrant a HÖK-irodába, és egy elemlámpa halvány fényénél töltögette a rubrikákat, természetesen egy listáról, amelyet Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc állított össze (Mit is utálnak? raszta, rocker, meg híp-hápos). Ja, és mindezt élő közvetítéssel megszavazták az A épületben, csak nem szerzett róla senki tudomást, mert az adást megzavarták az amerikaiak.

(Btw. a feljelentésnek a legnagyobb haszna az lett, hogy újabb tanárok hívták meg az egyetemfoglalókat az óráikra. Ezer hála is köszönet 2.)

28 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://labjegyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr215092091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vajon ki készít majd listát a listakészítőkről? 2013.02.20. 08:07:50

Újabb és újabb listák kerülnek elő - és csak reménykedhetünk, egyiken sem szereplünk. Ha pedig már rajta vagyunk, akkor legalább a lista készítőjének szempontjából a pozitív oldalon legyünk. Mert a negatív-pozitív besorolás ki tudja milyen hátrány...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2013.02.19. 19:59:02

Basszus, ekkora uborkaszezon van a vilagban, hogy ez a hir ennyi publicitast er? Nezzetek mar utana, lehet Lagzi Lajcsi hirtelen megint lefogyott. Irjatok rola egy cikket, surun hasznalva a libsi, bolsi, fideszdroid kifejezeseket, es ugyanugy felkerultok vele az Index cimapjara, ugyanennyi ertelemmel.
Csak egy kerdes. Jartal mar egyetem kozeleben? Azt nem kerdem, hogy voltal e hallgato, mert arra tudom a valaszt, hogy nem. Segitek baratom, ennel lenyegesen kemenyebb dolgok szoktak tortenni a falakon belul, sokkalta regebbre visszavezethetoen. Meglepodtel? Szornyu....

Lucky Larry Silverstein 2013.02.19. 20:12:27

@mojoking77: Faszt van ennek publicitása. ATVn kívül senki nem foglalkozik vele.

Igényes sajtótermék nem ad le olyan anyagot amire a leghalványabb bizonyíték nincs...

De ha teszem fel igaz, akkor is szellő a biliben. De lehet rajta őrjöngeni 3 napot mint a zsidólistázáson (AMI HOL KÉSIK MÁR?).

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.02.19. 20:23:25

"A külső szemlélő számára valóban úgy tűnik: miért lenne ezért ekkora kár."

az egész országért nem kár, tulajdonképpen. most, hogy nyitva vannak a határok - egyelőre -, meg pláne.

mojoking77 2013.02.19. 20:28:04

@Lucky Larry Silverstein: De meg mindig nem ertem, mi ebben a hir? Ha ez a sok szerencsetlen elmenne egy Kando golyataborba, vagy egy SOTE gusztustalansagi versennyel egybekotott golyabalra, masnap visitva kovetelnek mind a ket intezmeny azonnali bezaratasat, es az osszes ott vegzett diplomajanak elkobzasat... Es ezek csak azok, amirol szemelyes tapasztalatom van, mondhatjuk szinte semmi....

nikk rivers 2013.02.19. 20:30:29

@mojoking77: majd ha a te gyerekedről vezetnek egy dokumentumot, hogy politikai alapon milyen módon tolnák meg, röhögj rajta bő nyállal :-))

Igazad van, semmiség az egész.. ;-)

mizrolist 2013.02.19. 20:33:15

@Lucky Larry Silverstein: a Mandineren már le is közölték a létező listát a jelzőkről - ennyit arról, hogy nincs rá bizonyíték :P A neveket kitakarták a képekről.

mojoking77 2013.02.19. 20:34:27

@nick rivers: Bocsass meg, de te hulye vagy... Mi a politika ebben? Hogy dugni akar? Vagy hogy semmi extra, vagy hogy ratyi feje van? Neked, meg par hozzad hasonlo idiotanak egyszeruen az agyara ment az, amit otthon lat a TV-ben. EGYETEM Tudom szamodra az valami kulonleges csodavilag, amire sajnos soha nem volt lehetoseged, hisz nem szulettel ezust kanallal a kezedben etc etc. Inkabb hagyjuk...

percenként százhuszat verő gumibot 2013.02.19. 20:44:04

Azt lehet listázni valakiről hogy idióta?

nikk rivers 2013.02.19. 20:44:56

@mojoking77: olvasni azt megtanultál-e a gólyatáborod után? -bár igaz, kár beléd a betű is, Kosztolányi még megforog a sírjában.

(Megbocsátok, valami hasonló büfögésre számítottam)

Mitzimackó 2013.02.19. 20:46:23

@mojoking77: seggfej vagy te, komám, vagy egy a sok baromarcú zsebnéró-imádó/rasszista közül. de lehet, hogy a végén tényleg csak ti maradtok ebben az országban, hagy faljátok fel egymást. félmillióan már kimentek dolgozni, és lehet, hogy nagy részük vissza se jön. és hát persze a családjuk...

mojoking77 2013.02.19. 20:52:09

@nick rivers: Koszonom, nincs szuksegem egy agyatlan megbocsajtasara. Gondolom a szakmunkaskepzoben tanitottak osszeeskuves elmeletet is, es te is pont erre a konkluziora jutottal, mint a draga holgy, aki a postot irta. Talatak egy listat amit felsobb eves hallgatok irtak a golyakrol, es amire nehany unatkozo idiota szepen ra tudott huzni valami eszement okorseget. Aki pedig nem ert vele egyet az biztos, hogy egyFidesz berenc Jobbik altal fizetett szalon naci troll.

mojoking77 2013.02.19. 20:53:25

@Mitzimackó: Lasd elozo hsz-t. Amugy eleg nagy kapufat lottel, de semmi gond, elofordult mar nalad jobbakkal is :)

Muzsikok közt 2013.02.19. 20:53:52

@mizrolist: Az egy bizonyíték? Érdekes fogalmaid vannak a bizonyítékról.

ephart 2013.02.19. 20:57:51

listázni csak a zsidónak szabad Izraelben

pástétom 2013.02.19. 21:30:50

@Lucky Larry Silverstein: Belinkelve a Mandiner blog legfrissebb posztjában, ha már az ATV-nek nem hiszel, te faszszopó agyhalott.

Mária 2013.02.19. 21:39:37

@mizrolist:

Mi a bizonyíték arra, hogy nem maguk a mandineres fiúk rakták össze a listát?

A Fidesz bármire képes, hogy elterelje a figyelmet a disznóságairól.

Amíg a jónép egy ilyen listával van elfoglalva, addig se azon agyal, hogy miből vett Zsiga Marcell 40 millás házat, vagy hogy mennyit tőzsdézett el a Fidesz a nyugdíjvagyonból.

mojoking77 2013.02.19. 22:40:23

@pástétom: Sssssh, miert kell rogton idegbajt kapni?
Bar az ATV-ban kb pont annyira szabad megbizni, mint a HirTV-ben, vagy barmelyik agymosott kereskedelmi TV-ben. A kulonbozo bulvarmediakat ne is emlitsuk..

lehet más a propaganda 2013.02.20. 00:01:18

@Mária:
"A Fidesz bármire képes, hogy elterelje a figyelmet a disznóságairól."

És ebben az ATV készségesen asszisztál neki. Ugye milyen életszerű?

zaza42 2013.02.20. 03:54:29

@Mária: "Mi a bizonyíték arra, hogy nem maguk a mandineres fiúk rakták össze a listát?"
Például néhány bátor facebook komment, akik vállalják, h a listán szerepelnek:

Adrian von Castlebridge: Nekem személy szerint csak kellemes élményeim vannak a hökös diákokról, mert mindig segítettek stb. DE ezen a listán konkrét dolgok vannak pl az én ismerőseimről is, olyan részletekkel, amiket tényleg csak azt tudhat, aki ANNO csekkolta az adott személy iwivjét, vagy valemennyire ismerte őt. Sokan már nincsenek is fent, évek óta! Ezt azért nem lehet bakamuzni. Persze, olyanokat, hogy "mocskos ribanc" bárki írhat utána is, de bizonyos dolgokhoz konkrétan iwiw archívumban kellett volna nézelődni.

Csillus Endrédi: vicces, h azt állítjátok, h ezt valaki átírta, utólag szerkesztette hozzá stb. már nem azért, de pl ami rólam bele van írva monogrammal, lakhellyel együtt, az 2009es adat, azt visszanézve iwiwen nem találja!!! úgyh nagyon de nagyon megszívjátok remélem;)

braue 2013.02.20. 04:49:46

Ahogy Kosztolányi írta. Ebben semmi csoda nincs. A civilizáció már csak ilyen, kár ezen műfelháborodni. Listáz. Mindegyeik. A zsidó, a keresztény, a mohamedán, a hindu, a kommunista, a polgári, a náci, mind, mind listáznak. Akinek nem teszik, húzzon el egy lakatlan szigetre! De lehet akkor is felkerül egy listára, a lakatlanszigetre elhúzottak listájára.

felcsutisuttyo 2013.02.20. 06:07:10

most már a hallgatóknak fel kell ismerni, hogy igenis politizáljanak ÉS IRATKOZZANAK BE VÉGRE AZ ERŐ-SZAKRA....A Nemzeti Szarcsimbók csak erőszakból ért!!!!!Fodor Gábor megmondta az egyenes beszédben!!!

braue 2013.02.20. 06:16:16

@felcsutisuttyo: Gyurcsányi apád is azt mondta tegnap, mindenki fizessen tandíjat. Ezt hogy illeszted bele az igen egyszerű világképedbe? Vagy ő is csak az erőszakból ért?

DezInf 2013.02.20. 08:52:28

@ephart:

Ez elég gyengusz,ugye tudod ?
Érvek esetleg a zsidózáson kívűl,vagy csak ennyi?
Esetleg büfizhettél volna egyet. Jelezhetted volna,ez nem is excel tábla,nem is access dokumentum.
Akkor talán még hitelesebb is lehetnél :))))

Cukorfalat: ez nem hír,csak az atv fújdogájja,ehhez képest minden blogon ezerrel véded a védhetetlent:)

Á,ugyanmá,vihar az atv biliben,azé mégis mindenhol rinyálsz :D

Állam-vizsga 2013.02.20. 09:17:04

Számomra az a riasztó hogy a fiatalok körében ennyi Jobbikos van. És hogy már egész jól láthatóan kooperál a Fidesz a Jobbikkal. 2014-ben tuti a Fidesz fog nyerni, ha máshogy nem egy JObbik koalícióval. Lehet csomagolni...

Martian (törölt) 2013.02.20. 12:56:50

@mojoking77: gólyatábor... gólyabál... ezeket messziről elkerültem.

mojoking77 2013.02.20. 15:16:34

@Martian: Pont a lenyeget hagytad ki a felsooktatasnak. Utolag sajnalhatod. Ezt nem kotozkodesbol mondom, de csak ha nem a Pazmany teologia szakan vegeztel, biztos, hogy hatalmas bulikat szalasztottal el
süti beállítások módosítása